Europa. Best belangrijk.
Thema overzicht. Agenda pagina. Menubutton naar de Infodesk pagina. Interactief EuroPanel. Over deze site.
Home Europanel
Europanel
Europa is op verschillende gebieden, op verschillende momenten, voor iedereen belangrijk.

De deelnemers aan ons Europanel vertellen hoe Europese onderwerpen hen persoonlijk raken.


Adrie Villanueva
Panelleden
Geert Kruize Adrie Villanueva Barbara van Bakel Koen Beelen Maarten Weijburg Tonny Wolberink Cathelijne Oost Carlo Cirino Carla Velderman Maayke Stobbe                        
Wat zei ons Europanel over dit onderwerp?

Europabrede erkenning homohuwelijk

Het zou prettig zijn als de erkenning van het homohuwelijk en de daaraan gekoppelde rechten voor homoparen op Europees niveau wordt aangepakt. Nederland kan daarbij een rol vervullen door een botsing over dit onderwerp niet uit de weg te gaan.
Carla Velderman Carla Velderman
Loopbaanadviseur
Ik kan me voorstellen dat het homohuwelijk gevoelig ligt in Europa. Er zijn nog een heleboel landen waar mensen niet gewend zijn aan het idee dat je openlijk homoseksueel kunt zijn. Mensen moeten daar eerst aan wennen Misschien dat lidstaten het homohuwelijk dus nog niet toestaan, maar ik vind het wel belangrijk dat iedereen dezelfde rechten heeft.
Maayke Stobbe Maayke Stobbe
Student
Vind ik prima, waarom niet? Ik zie wel de verschillen met bijvoorbeeld Italië, waar de rol van de katholieke kerk niet valt uit te vlakken en waar het huwelijk nog altijd het verbond tussen man en vrouw vertegenwoordigt.
Barbara van Bakel Barbara van Bakel
Zelfstandig adviseur
Dat moet iedereen gewoon voor zichzelf weten. Wel vind ik dat het huwelijk niet zoveel meer voorstelt. Vaak is het na een half jaar alweer voorbij. Het is in ieder geval wel makkelijk wanneer je kinderen hebt. Is alles toch wat sneller geregeld.
Carlo Cirino Carlo Cirino
Vrachtwagenchauffeur en huisvader