Europa. Best belangrijk.
Thema overzicht. Agenda pagina. Menubutton naar de Infodesk pagina. Interactief EuroPanel. Over deze site.
Home Europanel
Europanel
Europa is op verschillende gebieden, op verschillende momenten, voor iedereen belangrijk.

De deelnemers aan ons Europanel vertellen hoe Europese onderwerpen hen persoonlijk raken.


Adrie Villanueva
Panelleden
Geert Kruize Adrie Villanueva Barbara van Bakel Koen Beelen Maarten Weijburg Tonny Wolberink Cathelijne Oost Carlo Cirino Carla Velderman Maayke Stobbe                        
Wat zei ons Europanel over dit onderwerp?

Eén asielbeleid

Wat is dit nou voor een beleid? Als iemand met een geldige reden asiel zoekt dan moet hij of zij kunnen blijven en niet eindeloos hoeven procederen. Wie zijn wij om deze mensen te weigeren omdat we toevallig hier wonen? We mogen ze niet zomaar terugsturen of in een hokje stoppen.
Carlo Cirino Carlo Cirino
Vrachtwagenchauffeur en huisvader
Ik ben wel voor een gezamenlijk asielbeleid. Je krijgt dan een betere verdeling van het aantal asielaanvragen over Europa. En voor asielzoekers is het ook beter. Het maakt dan niet meer uit waar iemand asiel aanvraagt. Een asielzoeker die asiel krijgt, hoort vanaf dat moment bij de EU. Die persoon kan dan tenminste ook vrij reizen binnen Europa.
Maayke Stobbe Maayke Stobbe
Student
Wat ik lees over het “nieuwe vreemdelingenbeleid” in Nederland stemt me eerlijk gezegd een beetje droevig. Een generaal pardon voor de mensen die inmiddels jaren in Nederland verblijven was volgens mij op zijn plaats geweest.
Barbara van Bakel Barbara van Bakel
Zelfstandig adviseur
Tegen de economische vluchtelingen moet je streng zijn. Voor politieke vluchtelingen moet de deur open staan. Mensen die hier ook al lang zijn, vaak al goed Nederlands spreken die moet je een pardon geven. Nog niet zo lang geleden had ieder dorp hier zijn eigen asielzoekerscentrum. Nu staan die bijna allemaal leeg.
Geert Kruize Geert Kruize
Boer