Europa. Best belangrijk.
Thema overzicht. Agenda pagina. Menubutton naar de Infodesk pagina. Interactief EuroPanel. Over deze site.
Home  Infodesk In de media
Infodesk
Europa in kaart
Tijdslijn van Europa
In de media
Landeninfo
Links
Illustratie in de media
In de media

Toon:
persberichtVerkiezing Belangrijkste Europeaan
Tot 9 mei j.l. konden bezoekers van deze site hun stem uitbrengen op de Belangrijkste Europeaan.
lees verder...
 
krant of tijdschrift11 maart: een jaar na de aanslagen in Madrid
Op de ochtend van 11 maart 2004 werden bij een reeks explosies in de Spaanse hoofdstad Madrid 191 mensen gedood en vielen meer dan 1500 gewonden. Voortaan is 11 maart de Europese dag ter herdenking van de slachtoffers van terrorisme. Er wordt door alle Europeanen niet alleen stil gestaan bij het lot van de slachtoffers en hun nabestaanden, maar vooral ook bij het belang van een gezamenlijke internationale aanpak van terrorisme.
lees verder...
 
persberichtGoochem het gordeldier gaat Europees
Het gordelgebruik in de auto is in 2004 opnieuw gestegen dankzij intensievere politiecontroles en voorlichting. Met name de voorlichtingscampagne met Goochem het gordeldier is een succes gebleken. Goochem, een lief diertje dat kinderen motiveert hun gordel om te doen, gaat nu Europees.
lees verder...
 
persberichtWinnaars 50PlusBeurs prijsvraag
Tien bezoekers van de 50PlusBeurs winnen een reis naar een nieuwe Europese lidstaat. De beurs vond plaats van 22 tot en met 26 september in de Jaarbeurs in Utrecht. Dit grootste evenement voor ouderen ter wereld trok dit jaar maar liefst 82.000 bezoekers.
lees verder...
 
krant of tijdschriftWeek van Europees Ecolabel de Bloem
18 oktober is de Europese Week van de Bloem van start gegaan. Gedurende deze week zal in negen Europese landen het Europees Ecolabel de Bloem worden gepromoot. De Bloem is een keurmerk voor non-food producten en diensten die minder milieubelastend zijn.
lees verder...
 
persberichtNederlandse week op Hongaarse radio
De Wereldomroep zal de komende periode nauw samenwerken met de Hongaarse nationale omroep. Beide omroepen gaan in hun radioprogramma’s aandacht besteden aan elkaars land. Daarnaast zullen ze gebruikmaken van elkaars faciliteiten.
lees verder...
 
evenementOp bezoek in Europa…
Het is weer Kinderboekenweek en dat betekent dat kinderboeken de hele week volop in de belangstelling staan. Een reeks kinderboeken die op eigentijdse manier aandacht besteed aan Europa is "Op bezoek in Europa…". De tien boeken uit deze serie zijn gewijd aan de tien landen die op 1 mei 2004 zijn toegetreden tot de Europese Unie.
lees verder...
 
krant of tijdschriftEuropeaan van het Jaar 2004
Wie wordt de Europeaan van het jaar 2004? Wordt het de Spaanse filmmaker Pedro Almodovar, de Nederlandse oud-eurocommissaris Frits Bolkenstein of een van de andere 48 genomineerden? Het weekblad European Voice houdt dit jaar weer de European of the Year-verkiezing.
lees verder...
 
websiteL-train
Twee Nederlandse scholieren winnen talenreis door Europa.
Yentl Lenoire, VWO-scholiere uit Brunssum, en Willem de Haan, gymnasiast uit Dalfsen, zijn twee van de 16 Europese jongeren die zondag 3 oktober aanstaande aan een bijzondere 12-daagse talen- en treinreis door Europa beginnen.
lees verder...
 
evenement'EuropaPlein' op de 50PlusBeurs
De 50Plusbeurs in de Jaarbeurs in Utrecht is de grootste, op ouderen gerichte, beurs ter wereld.
Maak kans op een geheel verzorgde reis naar een van de 10 nieuwe lidstaten (beschikbaar gesteld door de 50 plus beursorganisatie).
Kortingsbon voor de 50PlusBeurs
Lees verder
 
evenementThe Image of Europe, Brussel
'The image of Europe', een tentoonstelling van Rem Koolhaas over de woorden en symbolen van Europa. Brussel, 14 september - 28 november 2004. Dagelijks gratis toegankelijk van 10.00 - 19.00 uur. Lees verder
The Image of Europe
 
websiteOlympische medailles EU
De voordelen van Europese samenwerking zijn talrijk. Geldt dat ook op sportief gebied? Hoe scoorden de 25 lidstaten van de Europese Unie als we de in Athene gewonnen medailles bij elkaar optellen?
Klik hier voor een uitgebreid overzicht.
 
evenementEuropese jongeren op `Water en Brood`
Ecotopia 2004 in Nederland!
Vanaf maandag, 9 augustus, start in natuurgebied Gandelwaard van Staatsbosbeheer ECOTOPIA 2004! Zo'n 500 jongeren uit alle hoeken van Europa, van Finland tot Portugal en van Ierland tot Kazachstan, zullen twee weken lang samen werken aan een duurzame toekomst in een ecologische omgeving.
lees verder...
 
persberichtWinnaars Top 3 bekend
“Het voorkomen van oorlog” vinden de bezoekers van deze site het belangrijkste voordeel van Europese samenwerking. Uit de inzendingen zijn vijf winnaars getrokken.
lees verder...
 
persberichtJonge europese homoseksuelen op zomerkamp
Op 31 juli start in Brunssum in Limburg een groepsuitwisseling van het Programma Jeugd van de Europese Unie. Tot 8 augustus zullen zo'n 65 homoseksuele jongeren uit Spanje, Oostenrijk, Duitsland, Finland en Nederland in de leeftijd van 15-27 jaar, deelnemen aan het OUT! Summercamp 2004.
lees verder...
 
persberichtEuropa-Park in Duitsland snelste stijger in de Top 10 van attractieparken in Europa
De snelste stijger in de Top 10 van Europese attractieparken is 'Europa-Park' in Rust in Duitsland. Het park heeft 7 achtbanen waarbij de laatste aanwinst, 'de Silverstar'met een hoogte van 73 meter en een snelheid van 127 km/uur tevens de hoogste en snelste achtbaan van Europa is.
lees verder...
 
evenementEU-jongeren de wadden op
De natuur en het milieu van de Waddenzee en de eilanden worden van 5 tot 12 juni bestudeerd door 45 jongeren uit verschillende EU-lidstaten. Lees verder
 
persberichtGa op 10 juni stemmen en beslis mee over de toekomst van Europa.
Staatssecretaris Atzo Nicolaï voor Europese Zaken, heeft donderdag de Europese kiezer opgeroepen om op 10 juni vooral te gaan stemmen bij de verkiezingen van het Europese Parlement. In een gezamenlijke oproep van alle ministers voor Europese Zaken van de 25 EU-lidstaten onderstrepen Nicolaï en zijn collega's het belang van Europa in het dagelijks leven.
lees verder...
 
persberichtNederlands voorzitterschap Europese Unie

De uitbreiding van de Europese Unie (EU), duurzame versterking van de Europese economie, veiligheid, een goede Europese meerjarenbegroting en een slagvaardigere rol van de EU in de wereld zijn in het kort de accenten tijdens het Nederlands voorzitterschap van de Europese Unie in de tweede helft van dit jaar.
lees verder...
 
evenementSpeciale EU postzegelserie
"Vrijdag 7 mei nam minister Bot van Buitenlandse Zaken van Peter Bakker, bestuursvoorzitter van TPG, de speciale postzegelserie in ontvangst die in het teken staat van de grootste uitbreiding EU postzegelserievan de Europese Unie in haar geschiedenis. De onthulling vond plaats in aanwezigheid van ambassadeurs van andere EU-lidstaten.
Het postzegelvel, "op weg naar 1 Europa", telt tien verschillende postzegels.
Onthulling van de EU postzegelserie.
 
tv1 mei commercial: Welkom nieuwe EU-landen
Zaterdag 1 mei was een bijzondere en eenmalige STERspot te zien op NL 1 en NL 2. Historische beelden onderstreepten het belang van Europa.
U kunt de film hier bekijken.
 
evenement1 mei: Europa-tompoezen
De bakkers van de Hema bakten in het kader van "Europa. Best belangrijk" 100.000 speciale tompoezen. Op zaterdag 1 mei, de dag van de uitbreiding van de Europese Unie, waren ze te koop in alle Hema-vestigingen.
Twee dagen eerder trakteerde staatssecretaris Atzo Nicolaï van Europese Zaken het kabinet erop.
 
tvTwee Vandaag: Nicolaï over Europa. Best belangrijk.
Atzo Nicolaï over 'Europa'. 'Europa, best belangrijk' is het motto van een grootscheepse publiekscampagne die ons warm moet maken voor de Europese Verkiezingen.
Bekijk de uitzending van Twee Vandaag: Twee Vandaag
 
tvTV-commercials Europa. Best belangrijk
Bekijk de TV-commercials:
Commercial 1 (mpeg video)
Commercial 2 (mpeg video)
 
persberichtMatige betrokkenheid van Nederlander bij Europa
In opdracht van het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft Maurice de Hond de betrokkenheid van de Nederlanders bij Europa onderzocht.
lees verder...
 
radioRadiospots Europa. Best belangrijk
Beluister de Radio-spot:
Masterstudie (mp3)
De rijn (mp3)